Mitt namn är Caroline Lindquist, jag är 35 år och bor tillsammans med min sambo och våra två barn i Stora Höga.

Jag är glad, positiv och tycker om att arbeta. Jag började intressera mig av hovslageri när min dåvarande halvblodsvalack fick fång och han behövde skos/verkas på ett annat sätt och började då leta information om hovslageri och just om fång för att förstå mer om vad som händer i hästens hovar när detta inträffar och desto mer jag läste desto mer intresserad blev jag och bestämde mig för att söka till Biologiska yrkeshögskolan i Skara och kom in sen var det skola på heltid i två år som varvades av praktik, teori samt smides undervisning.

Min praktik har jag gjort hos Jörgen Ambjörnsson som är verksam i Kungälv. Teorin bestod av bl.a. hästens anatomi,biologi och fysiologi. I smidet fick vi lära oss att smida hästskor från plattjärn till påspikbar sko till preparat. Vi fick även en kurs i heta arbeten, djurskydd samt smittskydd.

Andra kurser jag även deltagit i är fölkorrigering,massage och streching av häst. Efter 4 avlagda examensprov tog jag min examen 2013-06-05 och startade mitt hovslageri med utgångspunkt från Stora höga med omnejd.